Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

WAT IS MVO?

MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO gaat over ondernemen: het gaat in eerste instantie over ondernemers en bedrijven, niet over burgers, consumenten of de overheid.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat bedrijven verantwoordelijkheid (willen) dragen voor maatschappelijke problemen zoals luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Ondernemers die een stap verder gaan, streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Overigens valt daar vaak een goed belegde boterham aan te verdienen.

VISIE DSS Vastgoedonderhoud

DSS Vastgoedonderhoud onderneemt maatschappelijk verantwoord, dit houdt in dat wij rekening houden met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, verkoop en onderhoud als voor HRM en marketingcommunicatie. MVO is bij ons geen project, maar een integrale visie op de kernactiviteiten van ons bedrijf.

Duurzaam

Duurzaam betekent letterlijk dat iets lang kan blijven bestaan. Iets is duurzaam als het nu en in de toekomst geen schade toebrengt aan de aarde, het milieu of aan andere mensen. People – Planet – Profit is voor DSS Vastgoedonderhoud een belangrijke pijler binnen de onderneming. Door deze drie elementen dagelijks
te stimuleren en te bewaken staan wij voor een duurzame en eerlijke bedrijfsvoering. Het lidmaatschap bij MVO Nederland stimuleert ons op het gebied van innovatie en duurzaamheid.

DSS gebruikt pH-neutrale / biologisch afbreekbare producten
DSS gebruikt navulverpakkingen
DSS stimuleert het hergebruik van water
DSS gebruikt bedrijfswagens met energielabel A en B
DSS gebruikt een deel van haar winst voor de sponsoring van goede doelen
DSS biedt haar werknemers diverse opleidingen en lidmaatschappen aan